Yrkesarkivet gör arkiv moderna genom digitalisering.  Våra uppdragsgivare är lokala företag, kommuner och organisationer som Volvo Cars, Stadsmuséet och Sjöfartsmuséet.

Förstärkt Arbetsträning på Yrkesarkivet
Yrkesarkivet arbetar med moderna datorer och programvara i rymliga och fräscha lokaler. Vi har mångårig erfarenhet av sökande som varit borta från arbete under en längre tid. Vår erfarenhet visar att det finns behov av rehabilitering och att träna upp färdigheter för att klara ett arbete. Arbetsuppgifterna är riktiga vilket ger en mycket god uppfattning om deltagarens förmåga att utföra ett arbete. Yrkesarkivet kan anpassa uppgifterna för deltagare med olika förutsättningar.

En lyckad arbetsträning på Yrkesarkivet bygger på en helhetssyn och innehåller vid behov rehabträning på ett närliggande friskvårdsföretag.

 Yrkesarkivet har utmärkta förutsättningar att höja våra deltagares kompetens inom datorkunskaper. Det sker dels i det dagliga arbetet, dels via den internationellt erkända standarden ECDL (European Computer Driver Licence). Yrkesarkivet är ett Auktoriserat Testcenter för ECDL och kan diplomera och certifiera deltagare inom Windows och Office-programmen Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Internet Explorer.